2011. április 19., kedd

A Keleti Oldal - Uzsora hitel legálisan???

Nagyon érdekes sztorit hallottam. Akár lehetne urban legend is, ám átgondolva nem az.
Régen ugye voltak az uzsorások, akik hitelt több száz százalékos kamatra adtak. Így szerezték meg a pénztelen emberek maradék vagyonát (ingó, ingatlan) is. Ennek most egy új, modern, kifinomult formájáról hallottam: élelmiszermaffia.

Igen, ez egy új fogalom, amit valószínűleg meg kell tanulnunk a későbbiekben. Hogy mivel is foglalkozik egy ilyen élelmiszer maffia? Kihasználja a szabad piaci verseny és a pénztelenek adta lehetőséget, ráadásul legálisan.

Egyszerű példán személtetve: egy kiló közepes minőségű párizsi kb. 1200 Ft a Tecsóban. Ezt megveszik majd eladják kilónként mondjuk 5000 Ft-ért a kis pénzű embereknek. Na és miért veszik meg ezt a kis pénzűek? Hát mert hitelre fel lehet iratni. Mondjuk a Tescoban nem kapnák meg hitelre a felvágottat, a kenyeret, lisztet, tejet, cukrot, de "attól" a bizonyos kereskedőtől igen.

Egy kiló kenyér - ezer forintért megveheted, hitelre


Aztán enni meg muszáj, hiába ötszörös áron van, a törlesztést meg lehet húzni a következő fizetésig, segélyig. Így aztán a "kereskedő" szép summára tehet szert, kisemmizve a szegényeket újra és újra, ők pedig a felgyülemlő adósság miatt nem tudnak már szabadulni a mókuskerékből.

Éljen megint a magyar leleményesség, hogy lehet még jobban megalázni és kisemmizni a szegényeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése