2011. április 11., hétfő

Állam kontra panelprogram kontra vállalkozók

A minap olvastam a panelprogram egyik legnagyobb balhéjáról. Történt, hogy 2009-ben egy vállalkozó jópár lakás felújítását vállalta. A társasház persze pályázott, nyert, megvolt az önerő is, a munkát hiba nélkül elkészítették, a számlát a vállalkozó annak rendje-módja szerint ki is állította.

Igen, csak a pályázati szerződésben érdekes pont volt - nem is gondolta senki, hogy jelentőséget kellene tulajdonítani neki: a kifizetések legvégső dátuma 2012 december. A bevett gyakorlat általában fél éves csúszás volt, nem egy és nem két panelprogramban elkészült lakás megbízási díját kapták meg abban az időben.

Panelprogram - szívás ha dolgozol?
A kép illusztráció

Azonban most másképp történt: még mindig nem kapták kézhez a pályázaton megnyert pénzt, közben azonban az adóhivatal már követeli a cégen a kiállított számlák ÁFA tartalmának befizetését. Ráadásul mindezt olyan szinten, hogy már a vállalkozó számláján inkasszó van: minden beérkező bevétel egyből "utalódik" az adóhivatalnak.

Méltányosság híján, amennyiben záros határidőn belül nem érkezik meg a pályázati pénz, kénytelen a cég felszámolni önmagát, húsz év munkáját téve tönkre csak azzal, hogy elvállaltak egy megbízást.

Állam kontra vállalkozások: ez is egy mocskos átverés? Ha véleményed van, hajrá. Kommentelj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése