2011. január 12., szerda

Már megint cseszegetik a Szigetet


Már kinőttem a Szigetes korszakomat, pedig régebben évekig minden Sziget-rendezvényen ott voltam. Jó volt, sőt jó most is, mindenkinek, aki fiatal és bulizni akar. Magyarország kevés dologról ismert, persze azokat se becsüli meg senki.

Leginkább a sportolóink és eredményeik miatt ismernek bennünket. Egyre többen vannak, akik Magyarországot összekötik a zenei-kulturális megarendezvénnyel, a Sziget fesztivállal.

Mióta először megrendezték, több tízmillió ember látogatott ki, jelenleg Európa egyik legnagyobb és legrangosabb zenei fesztiválját mondhatjuk "a sajátunknak". Lehet, hogy már nem sokáig.

Az új fővárosi vezetés (pártpolitikától függetlenül) két és fél milliárd forintot szeretne kikuncsorogni a Sziget Kft-től bérleti jog címén. Eddig a rendezvény helyszínéért nem kértek bérleti díjat A Szigetnek a teljes összköltségvetése a tavalyi évben 2.4 milliárd forint volt. Wizoék a Hajógyári Sziget másik felét amúgy 3 milliárdért vásárolták meg (szemben a Sziget Kft. egy hetes bérlésével).

Sok röhejes dolog történt a - már megint - átgondolatlan, hirtelen sajtónyilatkozat közben és után. Miután a főváros vezetősége rájött, mekkora marhaságot kér a Szigettől, nagylelkűen elengedtek egymilliárdot. Ha látta valaki a Verda Horda c. filmet, akkor érti, miről írok, ha nem, gyorsan elmondom: felverjük az árat, hogy legyen miből alkudni...



Gerendai gyorsan visszaüzent Tarlósnak, hogy még százmillió is kizárt, nemhogy a tizenötszöröse... Mondjuk azért tényleg elképesztően hülyék tudnak lenni az emberek.

A Nagybetűs Magyar Államnak tavaly 1.3 milliárd forint bevétele volt a Szigetből különböző csatornákon. Hát b'zdmeg nem fogják fel, ha nincs Sziget, akkor nincs 1.3 milliárd se, plusz megint csökkentik csóri hazánk büszkeségeit is a fiatalok szemében.

Vagy ez is csak egy mocskos átverés, ami bizonyos anyagi körök érdekeit szolgálja, vagy tényleg ennyire agyatlanok. Remélem, ezt nem veszik el tőlünk, mert a Sziget a miénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése