2011. január 9., vasárnap

Kék kölcsön? Átverik a legszegényebbeket


A minap épp fészbúkoztam, amikor ráakadtam egy érdekes hirdetésre. Hitel mindenféle fedezet nélkül munkanélkülieknek. Pár napja pedig hallottam az egyik magyar tévécsatornán, hogy hitelt nyújtanak azoknak a munkanélkülieknek, akik vállalkozni szeretnének, illetve hogy a projektnek mekkora tervezett sikere van. Mivel már tévében is jó ötletnek tartottam, kíváncsi voltam a részletekre (egy nagyon jó barátom épp munkanélküli, neki pont jó lenne ez a vállalkozói-hitel).
Kattintás után jött az elborzadás. A kék kölcsön nevezetű weboldalon az alábbi szöveget találtam:

„Kék kölcsön – a biztonságot jelenti Önnek minden pillanatban“

Már nem kell sehova sem mennie! Már nem kell semmit sem küldözgetnie! Már nem kell semmit sem intéznie! Már nem kell semmit sem fizetnie! Már nem kell semmit sem leterhelnie! Már nem lesz szüksége kezesre! Már nem kell félnie a magas kamattól!

Túl szép, hogy igaz legyen, gondoltam... főleg a bal oldali menüpontok: hitel munkanélkülieknek, hitel nyugdíjasoknak, hitel a bevétel igazolása nélkül, stb...


Jobb oldalon Google hirdetések. Gyönyörű. A sokk akkor ért, amikor megnéztem a kapcsolat menüpontot, és ott díszelgett ez a szöveg és kép:

Hívja a kék vonalat, és igényelje a kölcsönt még ma.


Ekkor már rosszul éreztem magam, szabályosan, hiszen csóró munkanélkülinek eszébe jut, hogy ő szeretné kifizetni a rezsit, meg a gyereknek szülinapjára kéne valami ajándék és igényelhet hitelt egy emelt díjas vonalon. A fogyasztó megtévesztését ugye kimeríti a fenti kék vonal szöveg. Aztán az oldal aljára görgetve még egy kis érdekesség:

A szolgáltatást a Blue Financial Ltd.. társaság biztosítja, székhelye Suite 15, 1St Floor Oliaji Trade Centre, Francis Rachel Street, PO Box 1004 Victoria, Mahe, Seycheles. A 0690 603 603 infóvonal hívásának díja 625,00Ft/perc. Társaságunk nem a hitelező. Hotline: 06705892310 info@kekkolcson.hu

Kiemelném a "társaságunk nem a hitelező", "a hívás díja 625 Ft / perc" és a "Mahe, Seycheles" részeket. Ergo: aki nem görget az oldal aljára (sokat kell görgetni), az nem tudja, hogy majd' három kiló kenyér árát fizeti percenként a telefonért. Aztán azt se tudja meg, hogy ez csak egy mocskos hitelközvetítő, nem ő adja a hitelt. A legjobb, hogy offshore címre hivatkozik, a Seycheles-szigetek az egyik legnagyobb adóparadicsom a világon, amit nagyon nehéz nyomon követni.

Ezután már elkezdett érdekelni a dolog, így megnéztem a domain tulajdonosát:

domain:kekkolcson.hu
domain-használó: B.K. Finance s.r.o.
domain-használó:B.K. Finance s.r.o.
cím:Zvolenska cesta 37.
cím:97405 Banska Bystrica
cím:SK

Na hát igen, ők szlovákiában vannak. Maga a B.K. Finance s.r.o. pedig egy cseh vállalat, mely hasonló átverésekkel szambázik rengeteg országban világszerte.

Nesze neked, ezt kellene médiatörvénnyel milliókra büntetni.



7 megjegyzés:

  1. Engem épp ma vertek át!
    A Facebook.com-on böngészve találtam rájuk!
    10-20 perc után már gyanús volt,de végére akartam járni a dolognak,de egyre erősödött bennem,hogy átverés! És sajna már látom is hogy az! Nem kicsit! Hol van a Fogyasztóvédelem? A PSZÁF? Hogyan kerülhetnek ilyenek bűntetlenül egy közösségi oldalra? Retteghetek a jövő hónapban érkező telefonszámlám miatt!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy időben elolvashattam az igazat és nem nyultam a kakiba.

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy ez az apró blog segíthet néhány embernek megúszni az ilyen becsapásokat.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos engem is átvertek! Sajnálom,hogy nem néztem elöbb utánuk. Nekem kikapcsolták a telefonom a keletkezett számla miatt. Kár,hogy egyszerűen fel sem lehet jelenteni ezt a szemét bandát.

    VálaszTörlés
  5. Hát igen, mióta hazánkban már munkával nem lehet pénzt keresni, nagyon szaporodnak ezek a dolgok....
    S mit mond az ügyvéd az állampolgárnak?
    Légy körültekintő, ne fűzzenek be csalásra....
    Állampolgár te vagy a hibás.
    Nem a csaló, sok-sok embert megkárosító, hanem
    TEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
    Eddig másodrendű állampolgárok voltunk hazánkban, most huszadrangúak lettünk......

    VálaszTörlés
  6. A PSZÁF szarik rá..azt mondja külföldi.
    Micsoda ország ez, senki sem foglalkozik ezekkel a csalókkal.

    VálaszTörlés
  7. Még jó hogy elolvastam mert majdnem befeküdtem nekik.Köszi szépen nektek.

    VálaszTörlés